← Back

1330 euro opgehaald voor hersenonderzoek door crowdfunding actie ANW


In september werd voor het eerst Crowdfest georganiseerd: het live crowdfunding festival waar bezoekers konden investeren in allerlei projecten, waaronder ons hersenonderzoek! Onze afdeling Anatomie en Neurowetenschappen stond in de ‘NeuroNerd Area’ met hersenmodellen, kalfsbreinen en een heleboel enthousiaste collega’s, om zoveel mogelijk vragen van bezoekers te beantwoorden. Daarnaast heeft Jeroen Geurts tweemaal een live anatomiepracticum gegeven. We kunnen wel zeggen dat we een van de meest populaire onderdelen van het festival waren!

Natuurlijk deden we dit niet zomaar: we probeerden met deze innovatieve manier van funding geld binnen te halen voor de normaalbank. In totaal hebben we maar liefst 1330 euro opgehaald, dat besteed zal worden aan het in beeld brengen van hersenen van gezonde donoren, van individuele hersencel onder de microscoop tot het gehele connectoom met MRI. Dank aan iedereen die mee heeft geholpen en natuurlijk vooral aan de crowd!

Bekijk hier een sfeerimpressie in foto’s

En klik hier voor de officiële aftermovie